Deze website maakt gebruik van Google analytics (GA4) en gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Lees voor meer informatie onze Privacyverklaring.

Sleep Club

Juliette Blightman, Anthony Silvester

Performance
2021

Voortbordurend op de thema's in de tentoonstelling The Vleeshal Opera en Blightman's interesse in huiselijke opsluiting, wordt in deze performance de slaapkamer een ruimte waar alles mogelijk is, een belichaming van de scheiding van leven en kunst, als dromen en realiteit – een ruimte waar het nog steeds mogelijk is om te dansen, vooral nadat nachtclubs zo lang gesloten waren vanwege de pandemie. Het is ook een droomruimte waar men kan ‘opgeven’, niet uit bed kan komen en kan weigeren deel te nemen aan de wereld. De slaapkamer wordt voorgesteld als underground club.

De performance wordt begeleid door een partituur dat speciaal voor dit evenement gecomponeerd is door Silvester. De partituur is gebaseerd op het gemanipuleerde basgeluid uit de Berlijnse club Berghain. De centrale thema's van de voorstelling brengen de ervaring van de club naar de beslotenheid van de huiselijke ruimte, samen met experimenteel verhaal, subcultuur, gender en identiteit.

Speciaal ontwikkeld voor