So You Don't Get Lost in the Neighborhood #8

Hans Overvliet

Wandeling

Zondag 30 april 2017
12 – 2 pm
Middelburg (Kaart)

Op zondag 30 april nam Hans Overvliet de groep deelnemers van deze excursie mee door de straten van Middelburg, van Vleeshal Markt (Beginlocatie), naar de Helm en ruimtecaesuur, waar het werk van Overvliet werd getoond in de intieme setting van de bibliotheek. Tijdens deze wandeling nodigde hij de deelnemers uit om met hem in dialoog te gaan over zijn werk – in het Nederlands of in het Engels. Het startpunt voor deze dialoog vormde ongetwijfeld de titel van deze SYDGL #8: Unerreichbar Hautnah. Deze uitdrukking vergezelt Overvliet – letterlijk – al het grootste deel van zijn leven, als een tatoeage op zijn arm. Voor hem omschrijft deze zin precies wat “lijden hier ver weg vandaan” inhoudt. “Onbereikbaar dichtbij” is de best mogelijke vertaling van “unerreichbar hautnah”, maar aangezien de zin in zijn vertaling zijn dubbele betekenis (‘Haut – huid’) verliest, geeft Overvliet de voorkeur aan de titel in het Duits. Deze SYDGL #8 werd afgesloten bij ruimtecaesuur met een drankje en een muzikale noot van music(at)caesuur*

* music(at)caesuur is een ensemble van vluchtelingen en studenten van de University College Roosevelt (UCR).

Serie

Vleeshal is een internationaal georiënteerd centrum voor hedendaagse kunst, geworteld in Zeeland. In de serie Zeeland Focus vieren we met verschillende projecten en evenementen de lokale hedendaagse kunst en cultuur van Zeeland.


Voor So You Don’t Get Lost in the Neighborhood nodigde Vleeshal Zeeuwse kunstenaars uit de rol van kompas op zich te nemen en het publiek mee te nemen naar inspirerende, interessante plekken in Zeeland. De titel komt van de Engelse vertaling van Patrick Modiano’s boek Pour que tu ne te perds pas dans le quartier uit 2014, het jaar waarin Modiano de Nobelprijs voor de literatuur won. De serie vond plaats van 2015-2018.