Ontspanningsoefeningen

Andrea Éva Győri

Workshop

Zaterdag 12 mei 2018
3 – 4:30 pm
Vleeshal (Kaart)

Binnen het kader van Andrea Éva Győri’s solotentoonstelling Traumatized Lemon organiseerde Vleeshal een ontspanningsworkshop.

Door thema’s aan te raken die vaak onaangeraakt blijven, pleit Győri voor het doorbreken van taboes en het oprekken van de onzichtbare grenzen tussen publiek en privé. Onderwerpen als welzijn, gezondheid, mentale en fysieke aandoeningen lopen als rode draad door haar kunstpraktijk. Voor haar tentoonstelling in Vleeshal Markt ontwikkelde Győri een nieuwe reeks tekeningen, sculpturen en video’s die een openhartige blik op haar omgang met kanker bieden.

Tijdens het publieksprogramma deed Andrea Éva Győri met het publiek – zowel collectief als individueel – een reeks oefeningen waarin de relatie tussen lichaam en geest centraal stonden. Ze werd geïnspireerd door de Amerikaanse moleculair bioloog Jon Kabat-Zinn die een mindfulness training ontwikkelde die effectief bleek te zijn in het verlichten van stress, angst, pijn en chronische ziektes. Győri ontwikkelde haar eigen rituelen hiervoor, waaronder het knijpen van citroenen.