Deze website maakt gebruik van Google analytics (GA4) en gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Lees voor meer informatie onze Privacyverklaring.

Educatieve workshop Show Personality, Not Personal Items

Workshop

7 – 18 maart 2018
Vleeshal (Kaart)

Gratis toegang

Voor kinderen boven 8 jaar

Tijdens de workshop bij de groepstentoonstelling Show Personality, Not Personal Items keken we op een andere manier naar de tentoonstelling: door middel van theater! Te midden van de kunstwerken hebben kinderen uit groep 5 t/m 8 deelgenomen aan de theaterworkshop. De workshop bestond uit het uitvoeren van verschillende drama-oefeningen naar aanleiding van de onderwerpen in de tentoonstelling. De drie tentoongestelde kunstenaars bewegen zich in hun werk tussen lichaam en geest, onderzoeken maatschappelijke normen en bespreken onderwerpen als identiteit, persoonlijkheid, seksualiteit en gender rollen. In de workshop gingen we op zoek naar de grens tussen mens en dier, we spiegelden elkaars posities en we maakten een eigen aanvulling in de Vleeshal: een tableau vivant. Dit is een bevroren beeld, een momentopname uitgebeeld door stilstaande spelers in sprekende houdingen en mimiek.

De workshops werden verzorgd door Roos Zwigtman en Sara Zwigtman van Jeugdtheaterschool Zeeland. Er werden meerdere groepen kinderen ontvangen in de periode van 7 tot en met 18 maart.

Serie

Vleeshal hecht veel waarde aan educatie. Haar educatieve programma bij de tentoonstellingen is tweeledig: ten eerste ligt er voor elk kind een educatieve opdracht klaar bij de balie. Deze opdracht gaat uit van de belevingswereld van het kind. Ten tweede organiseert Vleeshal educatieve workshops voor zowel primair als voortgezet onderwijs. De workshop bestaat uit een receptief deel waarin de tentoonstelling samen met de leerlingen wordt bekeken en besproken. Daarnaast is er een reflectief deel met een verwerkingsopdracht.