Educatieve workshop Every Loft Needs a Sink

Workshop

2 – 13 september 2019
Vleeshal (Kaart)

Gratis toegang

Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar

In de Vleeshal zijn vijf grote zolders gebouwd. Hierin mochten de kunstenaars hun eigen kleine tentoonstelling inrichten. Hoe ziet jouw droomzolder eruit en hoe richt je die in? Zou het een boomhut zijn? Een zolder met heel veel boeken of een zolder vol met kussens waarop je lekker kunt springen en dansen?

In deze workshop maakten de leerlingen hun eigen droomzolder. Ze mochten zelf kiezen welk materiaal ze hiervoor gebruikten: verf, papier, potloden, tijdschriftenknipsels. Na afloop vertelde elke leerling waarom dit zijn/haar droomzolder is.

De workshop werd gegeven door Nicole Bianchet. Zij is een internationaal bekend kunstenaar en heeft gewerkt als museumdocent voor ZKM Karlsruhe en tekendocent aan de Hogeschool Pforzheim.

Er werden meerdere groepen kinderen ontvangen in de periode van 2 tot en met 13 september.

Serie

Vleeshal hecht veel waarde aan educatie. Haar educatieve programma bij de tentoonstellingen is tweeledig: ten eerste ligt er voor elk kind een educatieve opdracht klaar bij de balie. Deze opdracht gaat uit van de belevingswereld van het kind. Ten tweede organiseert Vleeshal educatieve workshops voor zowel primair als voortgezet onderwijs. De workshop bestaat uit een receptief deel waarin de tentoonstelling samen met de leerlingen wordt bekeken en besproken. Daarnaast is er een reflectief deel met een verwerkingsopdracht.