Drawings of Suns

Jacob Dwyer

Vertoning

Zaterdag 14 september 2019
5 – 6:30 pm
Vleeshal (Kaart)

Gratis toegang

Curator: Root Canal

Voor het publieksprogramma bij Every Loft Needs a Sink nodigde kunstenaarscollectief en curator Root Canal, kunstenaar Jacob Dwyer, één van de deelnemende kunstenaars in de tentoonstelling, uit om een programma rondom zijn meest recente audio- en videowerken te organiseren. Drie van zijn videowerken werden vertoond, waaronder zijn meest recente Drawings of Suns. De vertoning werd opgevolgd door een gesprek en een Q&A met de kunstenaar en de curator.

Synopsis:
Drawings of Suns documenteert een onschuldig familie-uitje naar Radio Kootwijk. We zien hoe de dag verloopt terwijl een stem vanachter de lens vertelt over een gebeurtenis die drie jaar eerder op dezelfde plek plaatsvond. De twee momenten worden in de film samengevoegd. Dwyer maakt ons getuige van zijn persoonlijke streven als kunstenaar tegen de achtergrond van de complexe dynamiek in zijn kunstenaarsfamilie.

Serie

Vleeshal nodigt met enige regelmaat gastcuratoren uit om tentoonstellingen in de Vleeshal te organiseren en om andere projecten te ontwikkelen. Op deze manier willen we nieuwe perspectieven verwelkomen en bijdragen aan talentontwikkeling.