Vleeshal at WIELS Art Book Fair 2023

Boekenbeurs, Boeklancering, Gesprek

18 – 19 maart 2023
WIELS (Kaart)

Gratis toegang

In het weekend van 18 en 19 maart staat Vleeshal met een stand op WIELS Art Book Fair. Op deze kunstboekenbeurs presenteren onafhankelijke uitgevers hun werk. Dit jaarlijkse evenement is gratis toegankelijk en laat boekenliefhebbers, verzamelaars, kunstenaars en kunstprofessionals een breed scala aan drukwerk ontdekken; van zines en kunstenaarsboeken tot kunstcatalogi en kunstenaarsedities.

Op zaterdag 18 maart om 11:30 uur vieren we het verschijnen van het boek Kaspar Müller, uitgegeven door Vleeshal en BOM DIA BOA TARDE BOA NOITE. In het auditorium van WIELS vindt ter ere van deze nieuwe publicatie een vertoning van Kaspar Müller's videowerk Halleluja (2017) plaats, en een vraaggesprek tussen de kunstenaar en Roos Gortzak, directeur van Vleeshal. Aansluitend is er een signeersessie.

Kaspar Müller

Kaspar Müller

Publicatie
2023

€34

Koop

Onze prijzen zijn inclusief verzending naar Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Als u wilt dat wij naar een andere locatie verzenden, neem dan contact met ons op via office@vleeshal.nl.

Audrey Cottin, Arthur Fink, Roos Gortzak en Fabrice Stroun

Roos Gortzak

Marietta Eugster met Fabian Fretz

Vleeshal en BOM DIA BOA TARDE BOA NOITE

Engels

Het boek Kaspar Müller is gepubliceerd als vervolg op de tentoonstelling Kaspar Müller, Allegiance & Oblivion die te zien was in Vleeshal in 2019 en wordt uitgegeven door Vleeshal en BOM DIA BOA TARDE BOA NOITE. De publicatie geeft uitvoerig inzicht in de veelzijdige kunstpraktijk van Kaspar Müller van de afgelopen tien jaar, die sculptuur, installatie, video, fotografie, schilderen en tekenen beslaat. Veel van het conceptueel gedreven werk van Müller is gehuld in ironie en zwarte humor, vaak met de insteek het creatieve proces zelf en de invloed van het kapitalisme te becommentariëren. Het werk van Müller wordt vaak gepresenteerd als een oncatalogiseerbare en onordenbare verzameling objecten en beelden, die enkel speels in hun verscheidenheid en heterogeniteit kunnen bestaan. Parallel aan deze manier van werken zijn de afbeeldingen in het boek gerangschikt in losse en speelse associaties, zonder vaste categorieën of chronologische volgorde. Installatiefoto’s van tentoonstellingen zijn gecombineerd met foto's, videostills en afbeeldingen van werken. Het ontwerp van het boek nodigt uit om er op verschillende manieren door te bladeren. Naast de gebruikelijke manier van kaft tot kaft bieden bijdragen van Arthur Fink, Fabrice Stroun en Audrey Cottin andere mogelijkheden om door het boek te navigeren; elk essay of interview vermeldt een eigen selectie van werken in een andere volgorde.

Serie

Het maken van publicaties is al decennialang een kerntaak van Vleeshal. Door Vleeshal gepubliceerde boeken worden internationaal gewaardeerd om hun experimentele inhoud en vorm. Bij Vleeshal gaat een publicatie nooit ‘enkel’ om documentatie van een tentoonstelling uit het verleden, maar veeleer om het tot stand brengen van een ‘verlengstuk’ van het artistieke project, dat betekenis genereert in het heden, en het project daarmee tot ver na de tentoonstelling laat voortleven.

Vleeshal publiceert monografieën, kritische analyses, catalogi en boeken over kunstenaars die hun werk in de Vleeshal hebben getoond. Ze werkt samen met internationale uitgevers en distributeurs, waaronder Hatje Cantz, Walther König en Sternberg Press, om het bereik van haar onafhankelijke en kleinschalig tot stand gekomen publicaties te vergroten. Bezoek onze Shop om een publicatie te kopen.