So You Don't Get Lost in the Neighborhood #7

Broeder Dieleman

Excursie, Wandeling

Zondag 26 maart 2017
12 – 2 pm
Zeeuws-Vlaanderen (Kaart)

Op zondag 26 maart nam broeder Dieleman de groep deelnemers mee naar de beken en kreken van Zeeuws Vlaanderen.

Kreken zijn mysterieuze plekken, een smalle zeearm waar land en folklore in samenkomen. De kreken van Zeeuws Vlaanderen - doordrenkt van mysterie, geschiedenis, natuur en symboliek - zijn daar een perfect voorbeeld van, met verhalen over geesten en andere lokale overleveringen. Twee jaar lang zwierf Dieleman door dit gebied, maakte foto's, films en schreef er muziek en teksten over. Als kunstenaar ziet broeder Dieleman het als zijn taak om zijn eigen waarheid te verkondigen over het Zeeuwse landschap en de identiteit, in tegenstelling tot de identiteit van Zeeland die voor toeristische en industriële doeleinden is geproduceerd en vermarkt.

Serie

Vleeshal is een internationaal georiënteerd centrum voor hedendaagse kunst, geworteld in Zeeland. In de serie Zeeland Focus vieren we met verschillende projecten en evenementen de lokale hedendaagse kunst en cultuur van Zeeland.


Voor So You Don’t Get Lost in the Neighborhood nodigde Vleeshal Zeeuwse kunstenaars uit de rol van kompas op zich te nemen en het publiek mee te nemen naar inspirerende, interessante plekken in Zeeland. De titel komt van de Engelse vertaling van Patrick Modiano’s boek Pour que tu ne te perds pas dans le quartier uit 2014, het jaar waarin Modiano de Nobelprijs voor de literatuur won. De serie vond plaats van 2015-2018.