So You Don't Get Lost in the Neighborhood #17

Nanda Runge

Excursie, Wandeling

Zondag 29 april 2018
12 – 1:30 pm
Middelburgse Atelier Stichting (Kaart)

Op zondag 29 april nam Nanda Runge de deelnemers mee naar haar atelier en langs diverse plekken in Middelburg.

In 2017 verbleef Runge drie maanden in Xiamen, China, voor een artist residency. Tijdens haar verblijf ontwikkelde zij een nieuwe manier van schilderen op papier, waarbij de natuurlijke luchtigheid en transparantie van werken op papier behouden blijft. Die techniek zet zij voort op grotere werken op doek.

Deze aflevering van So You Don’t Get Lost in the Neighborhood ging van start bij de MAS in de Gravenstraat. Tijdens de wandeling vertelde Runge meer over haar werk en de inspiratie die zij opdoet in Middelburg. De excursie eindigde in het atelier van Runge waar foto’s en andere werken te zien waren.

Personen

Serie

Vleeshal is een internationaal georiënteerd centrum voor hedendaagse kunst, geworteld in Zeeland. In de serie Zeeland Focus vieren we met verschillende projecten en evenementen de lokale hedendaagse kunst en cultuur van Zeeland.


Voor So You Don’t Get Lost in the Neighborhood nodigde Vleeshal Zeeuwse kunstenaars uit de rol van kompas op zich te nemen en het publiek mee te nemen naar inspirerende, interessante plekken in Zeeland. De titel komt van de Engelse vertaling van Patrick Modiano’s boek Pour que tu ne te perds pas dans le quartier uit 2014, het jaar waarin Modiano de Nobelprijs voor de literatuur won. De serie vond plaats van 2015-2018.