If improvisation could serve as a manual, if gesture could serve as a guide

Jayce Clayton, Sonia Louise Davis, Prince Grace, Shala Miller, Jota Mombaça

Evenement

Donderdag 26 mei 2022
5:30 – 7:30 pm
Artists Space NYC (Kaart)

Curatoren: Nomaduma Rosa Masilela, Thiago de Paula Souza

Vleeshal's nomadische curatoren Nomaduma Rosa Masilela en Thiago de Paula Souza hosten op donderdag 26 mei hun eerste internationale event bij Artists Space in New York City.

If Improvisation could serve as a manual, if gesture could serve as a guide is een avond bestaande uit performance en gesprekken, die dient als de openingssessie van het nieuwe nomadisch programma. De avond is tot stand gekomen in dialoog met de organisatie Artists Space en kunstenaars Jayce Clayton, Sonia Louise Davis, Prince Grace, Shala Miller en Jota Mombaça.

Ons nomadisch programma vindt plaats buiten de muren van Vleeshal's thuisbasis in Middelburg. Voor Nomaduma en Thiago staat de volgende vraag centraal: How do we learn to love each other while we are embattled on so many fronts? Deze avond, die vertrekt vanuit de noties improvisatie en gebaar, dient als een openingssessie voor een publicatie die zal voortkomen uit het twee jaar durende programma. De uiteindelijke publicatie zal dienen als een handleiding, een how-to, een gids: hoe deel je, hoe overleef je, hoe vecht je, hoe herstel je, hoe voed je?

Lees meer over de kunstenaars via de website van Artists Space.

Serie

In 2015 is Vleeshal gestart met haar Nomadisch Programma, als een verlenging van het bestaande tentoonstellingsprogramma in Middelburg. Voor het nomadisch programma gaat Vleeshal op reis en organiseert programma's in samenwerking met culturele partners in binnen- en buitenland, zoals Amsterdam Art Weekend, Art Rotterdam, Spring Performance Festival, Poppositions, Brussel en WIELS Art Book Fair, Brussel.


How do we learn to love each other while we are embattled on so many fronts? is een serie ontwikkeld door de nomadische curatoren van de Vleeshal: Nomaduma Rosa Masilela en Thiago de Paula Souza.

De titel voor deze serie is ontleend aan Audre Lorde, schrijver en activist, die deze vraag in 1984 noteerde in een dagboek toen ze in Berlijn verbleef. In die tijd stelde ze een reeks van indringende existentiële vragen over het vinden van betekenis in het aangezicht van onzekerheid, wanhoop, en psychische en fysieke kwetsbaarheid. Nomaduma en Thiago baseren hun nomadisch programma van 2022-2023 op deze vraag. De toewijding van Audre Lorde om een internationale, feministische en politieke netwerken van kameraadschap tot stand te brengen weerspiegelt de kernpunten van hun programma. Nomaduma en Thiago stellen op dezelfde manier vragen over hoe je kunt leren of delen, hoe je kunt overleven, hoe je anderen kunt emanciperen, hoe je kunt vechten, hoe je kunt herstellen, hoe je kunt voeden, als de fundamenten van hun gezamenlijke curatoriële praktijk.