Educatieve workshop Here It Comes

Workshop

29 februari – 9 maart 2016
Vleeshal (Kaart)

Gratis toegang

Voor kinderen boven 8 jaar

Denken door te dansen

Op 30 januari 2016 opende Here It Comes, een solotentoonstelling van kunstenaar, choreograaf, danser en schrijver Simone Forti (1935). Forti’s carrière begon in de jaren zestig, een periode van spannende samenwerkingen tussen beeldend kunstenaars, musici, dichters en dansers. Voor haar choreografieën vindt Forti inspiratie bij de manier waarop dieren en kinderen zich bewegen.

Tijdens de workshop werkten de kinderen aan een nieuwe dans. De bewegingen van dieren werden nauwkeurig geobserveerd en vervolgens omgezet in een choreografie. Denken door te dansen werd verzorgd door Femke Gerestein (educatie Vleeshal) en de Zweedse danser en dans pedagoog Jasmine Attié (één van de dansers in het werk van Cally Spooner, dat in juni/juli 2015 in Vleeshal Markt werd opgevoerd).

Er werden meerdere groepen kinderen ontvangen in de periode van 29 februari tot en met 9 maart.

Serie

Vleeshal hecht veel waarde aan educatie. Haar educatieve programma bij de tentoonstellingen is tweeledig: ten eerste ligt er voor elk kind een educatieve opdracht klaar bij de balie. Deze opdracht gaat uit van de belevingswereld van het kind. Ten tweede organiseert Vleeshal educatieve workshops voor zowel primair als voortgezet onderwijs. De workshop bestaat uit een receptief deel waarin de tentoonstelling samen met de leerlingen wordt bekeken en besproken. Daarnaast is er een reflectief deel met een verwerkingsopdracht.