Educational workshop Kinderkunstweek 2019

Workshop

20 – 28 March 2019
Vleeshal (Map)

Free Entrance

For children aged between 4 and 12

This text is only available in Dutch

Het thema van de Kinderkunstweek was beweging. Omdat wij op dat moment tussen twee tentoonstellingen in zaten hebben wij de tentoonstellingsruimte in beweging laten zien. Er is een beweging van steeds nieuwe tentoonstellingen en het laat zien dat ook kunst continu in beweging is: van het ene naar het andere museum, in een kist, op transport.

De kinderen gingen aan de slag als curator. Ze kregen een (kijk)doos waarin ze hun eigen tentoonstelling konden maken met werken die ook in het echt in de Vleeshal zouden komen. Ze kregen een doos, 2 knipvellen en een leeg vel papier. Uit de knipvellen knipten ze eerst de vloer en de luiken die ze in de doos plakten. Daarna namen ze het vel met kunstwerken. Ze kozen zelf uit welke kunstwerken ze in hun tentoonstelling wilden laten zien. Ze konden ook een kralenketting maken, de kralen konden ze met stift kleuren. Ze mochten ook hun eigen kunstwerk maken op het witte vel en toevoegen aan hun tentoonstelling.

Er werden meerdere groepen kinderen ontvangen in de periode van 20 tot en met 28 maart.

Series

Education is of great importance to Vleeshal. Its educational program accompanying the exhibitions is twofold. Firstly, for each child who visits the exhibition there is an educational assignment available at the counter. This assignment is based on the child's perception of the world. Secondly, Vleeshal organizes educational workshops for both primary school and secondary education. This workshop consists of a receptive part in which the schoolchildren or students view and discuss the exhibition, and a reflective part with a processing assignment.